oXSiteLock

SiteLock e aпликација која овозможува сурфање само на една веб страна.

 
Може да се користи со тастатура и глувче, но и со Touch Screen.

Корисникот е ограничен:

 

 • не може да смени ништо на компјутерот,
 • не може да го исклучи или рестартира компјутерот (Ctrl+Alt+Delete не функционира),
 • не можe да сурфа на други веб страни.


Корисно за „InfoKiosk“ сместен во

 

 • аеродроми,
 • автобуски станици,
 • железнички станици,
 • музеи,
 • библиотеки,
 • универзитети,
 • банки,
 • ...


Администраторот има потполна контрола на апликацијата.